Gildedag Kring Maasland

Feestweekend vrijdag 3 t/m zondag 5 juni 2011

 

Het is al heel wat jaren geleden dat er in ons dorp een gildefeest georganiseerd werd.

Maar in het weekend van 3,4 en 5 juni 2011 is het weer zover, dan organiseren wij wederom een gildefeest. Op vrijdag zijn er optredens van een leuke R&R band en artiesten, op zaterdag diverse activiteiten voor Gemondse mensen en op zondag komen er 50 Gilden naar Gemonde. Diversen Gemondse verenigingen zullen aan deze organisatie deelnemen.

U kunt hier dichtbij van meegenieten want ze gaan in optocht door het dorp, ongeveer 1.500 gildebroeders met in hun midden Keizers, Koningen en Zilverdragers trekken onder tromgeroffel, bazuin geschal en met kleurrijke vaandels door onze straten.

Daarna volgen er op sportpark “de Laat” de massale opmars, schiet-, trom-, bazuinblazen- en vendel zwaai wedstrijden. We verwachten op deze dag ruim 2.000 bezoekers.


Nieuwe uniformen:

Wij als Gilde St. Joris & St. Catharina willen onze gasten graag ontvangen in nieuwe uniformen. Het zou mooi zijn als wij voor deze Kringdag deze uniformen aan het publiek en gildebroeders/zusters kunnen tonen.

 

Sponsoring:

Om de aanschaf van nieuwe uniformen mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar sponsors. Hiervoor hebben we verschillende fondsen aangeschreven voor subsidies. Maar het is helaas nog niet genoeg. Elke bijdrage van u zou weer een stapje dichterbij zijn.


Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van sponsoring.